Dien

Portfolio Schilderijen per 2017

 

 

 

 
Dien Smilde, geboren op 19 januari 1952 in Leeuwarden, woont sinds twee jaar in de provincie Groningen, na dat ze haar hele leven in Friesland heeft gewoond. Een Fries om ûtens dus. Dien heeft gewerkt als re-integratie coach voor mensen met een arbeidsbeperking. Maar al vanaf haar vroege jeugd hield ze zich bezig met allerlei creatieve uitingen. De laatste 5 jaar heeft ze zich toegelegd op schilderen en keramiek.

Na eerst een jaar een cursus Intuïtief Schilderen te hebben gevolgd, had ze behoefte aan meer figuratief werk, op zoek naar een eigen stijl. Zij volgde 2 jaar een Masterclass bij de Kunstacademie Friesland bij Doet Boersma. De laatste 2 jaar schildert ze, samen met Gonnie bij de teken-en schildergroep Roden bij Antje Sonnenschein .

Daarnaast maakt ze al een aantal jaren gebruik van Het atelier van Keramiek Unyk in Drachten. Waar ze samen met Gonnie veel mooie producten heeft gemaakt, die ze regelmatig aan het publiek tonen tijdens markten en exposities. Daarnaast hebben ze er samen ook meerdere workshops gegeven.

Artist Statement: ·Wees scherp in je blik, maar mild in je oordeel

Schilderen en werken met klei gaat verder dan praten over gevoelens, het beeldend uiten werkt sterker. Het is voor mij een manier om uiting te geven aan mijn gevoelens. Ik mag experimenteren met verf, klei, glazuur en andere materialen, alles mag en niks moet. Het gaat niet om de schoonheid van het werk, maar om het proces. Ik merk dat de echtheid van het werk me het meest raakt.

Kijken naar en genieten van wat er te zien is, schept mijn beeld!

Dien heeft aan een aantal exposities meegedaan:

Mei/juni 2015  Galerie Doet, Leeuwarden
Augustus/september 2015  Polderhoofdkanaal, Nijbeets
December 2015/april 2016 Mennorode, Elspeet
Maart 2017 Teken en Schildergroep, Roden
April 2017/heden Doorlopende expositie, Hotel zür Brucke, Minheim, Duitsland
2017 /heden Elke laatste zaterdag van de maand

mei/juli 2018

juli/november 2018

met keramiek en schilderijen bij Jan Ketelaar in Drachten

Kunstkamer, Marum

Galerie Hummel, Haulerwijk